hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyagombóc virslivel töltve

MME MME
3 4.6/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj+bőven a sütéshez
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • A panírozáshoz:
  • 1 csésze liszt
  • 2 tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyákat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és 30 perc alatt puhára főzzük. Közben lehúzzuk a virsli héját, feldaraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. A burgonyákat még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. Az elkészült masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. 4. Lisztbe, egy csipet sóval felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, panírozzuk, végül bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznevőkanál Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 590 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss