Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megdinsztelem, meghintem pirospaprikával. Beleteszem a kockára vágott birkacombot, és pár percig pirítom, felöntöm kb. 3 dl vízzel. Fedő alatt addig párolom, míg a hús félig puha nem lesz. /Ez attól is függ, hogy mennyire fiatal birkából csináljuk!/ A vizet viszont folyamatosan pótolni kell! Közben sózom, borsozom, meghintem ételízesítővel, és beleteszem az apróra vágott fokhagymát.
Ha kezd puhulni a hús, hozzáadom a zöldségeket /sárgarépa, fehérrépa, tv paprika, paradicsom, krumpli/, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor a zöldséget is már megpuhultak, 1,5 dl vörösbort adok hozzá /ha lehet, száraz bor legyen/, és további 10 percig forralom. Sajtos pogácsával nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!