hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányragu

90 perc
rafinált
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú eltávolítása után kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. 
  2. Az olajat felhevítjük egy lábosban. Beletesszük a húst, a kétféle hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a harisszát, és kissé megkapatjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, a babérlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután az edényt lefedjük, és a húst lassú, legfeljebb közepes tűzön puhára pároljuk kb. 1 óra alatt. 
  3. Közben a megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk. Végül a ragut a narancslével, a fahéjjal, valamint sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A paszta állagú harissza a marokkói és tunéziai konyha nagyon csípős ízesítője. Üvegben, illetve tubusban kapható. Cseresznyepaprika-krémmel vagy csípős Piros Arannyal helyettesítheted. A bárányalaplé helyett üveges vagy kockából készített húslevesalaplét használhatsz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss