Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor sült kacsacomb aszalt szilvás savanyú káposztával

5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db csilipaprika
  • 50 dkg almakompót
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 dl világos sör
  • libazsír
  • bors
  • A káposztához:
  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 db bajor virsli
  • 2 dl száraz fehérbor
  • libazsír

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat a húsos felén a csont mellett bevágjuk, majd a bőrébe lyukakat szúrunk. A szalonnát csíkokra vágva és a csilipaprikát felkarikázva belenyomkodjuk a lyukakba. Sózzuk, borsozzuk, majd egy libazsírral kikent öntöttvas tepsibe tesszük. Mellérakjuk a felkarikázott hagymákat és az almakompótot, meglocsoljuk a sörrel. A 200 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Gyakran nézzünk rá, nehogy odaégjen, ha kívánja, öntsünk még sört alá.

Az aszalt szilvát áztassuk be 1 órára a borba, a lilahagymát vágjuk félfőre, a bajor virsliket vágjuk fel 1 centis szeletekre, a savanyú káposztát mossuk át.

Kevés libazsíron a hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a magozott, előzőleg borba áztatott aszalt szilvát, és rádobjuk a bajor virslit. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük a szilva borával, összepároljuk, lepirítjuk.

A kész kacsacombok mellé tálaljuk a káposztát, burgonyagombócot, vagy knédlit adunk mellé köretnek.

Ezek is érdekelhetnek