Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-sajtos csirkemell őzgerincben

90 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy őzgerincformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szalonnacsíkok és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
  2. A lisztet, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, a reszelő nagy lyukán lereszelt sajtot, a felkockázott szalámit és a felaprózott paprikákat, alaposan összekeverjük majd a húst is hozzákeverjük. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk még. Beleöntjük a formába, kicsit elsimítjuk, majd a bacont visszahajtogatjuk. Alufóliával letakarjuk, egy nagyobb méretű, sütőpapíros tepsibe tesszük, (hogy a süléskor esetlegesen kifolyó szaft ne a sütőbe csöpögjön.) 200°C-os sütőben kb 40 percig sütjük, ezután levesszük róla az alufóliát és így sütjük további 10 percig.
  3. Ha megpirult a szalonna kivesszük a sütőből, és óvatosan a sütőpapíros tepsibe borítjuk át az őzgerinc tartalmát, visszatesszük a sütőbe és még kb 10 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét is. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, kínálhatunk mellé sült burgonyát vagy rizst, de akár friss salátával, majonézes salátával vagy hidegtálon is nagyon finom. Szebben lehet szeletelni hűlt állapotban.

ASZALT GYÜMÖLCSÖS CSIRKEKUGLÓF PÁROLT ALMÁVAL >>> 

 

Megjegyzés

Ezt az ételt vendégvárásra ,ünnepekre azért ajánlom ,mert nem csak nagyon finom ,és mutatós is,hanem melegen és hidegen akár hidegtálon is tálalható. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss