Elkészítés: A hagymát megdinszteljük az olaj és 1 kanál vaj keverékében, majd rádobjuk a megtisztított, felvágott nyúlmájat, és gyakran kevergetve, fedő alatt puhára pároljuk.
A tűzről levesszük, fűszerezzük, botmixerrel pépesre aprítjuk, majd simára keverjük a maradék vajjal és a tejszínnel.
A májkrémet poharakba osztjuk, mellé reszeljük a tojásokat, és felöntjük a folyékony aszpikkal.
Az aszpikhoz a zselatint elkeverjük pár kanál húslevessel, pár percig pihenni hagyjuk, majd belekeverjük a maradék, már forró húslébe, és forralásig a tűzön hagyjuk. Langyosra hűtjük, a pástétomra szűrve öntjük, hogy az esetleges zselatincsomók ne kerüljenek az ételbe.
Az aszpikos nyúlpástétomot jól behűtve fogyasztjuk pici citromlével meglocsolva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre