Elkészítés: Az edény alját, és oldalát kibélelem baconnel, de annyit hagyok, hogy majd be is tudjam a tortát takarni. A tojást villával felverem, a húst felszeletelem, és mintha paníroznám, először lisztbe, majd tojásba mártom. A morzsa helyett viszont a reszelt füstölt sajt a következő. Sorba rakom az edénybe, rászórom a leszűrt ananász nagyját. Újra sajtos hús következik, de itt már nem a tetejére teszem a maradék ananászt, hanem ahol a hús nem ér össze, odadugdosom a többit. Fog maradni tojás és sajt, ezt összekeverem, és a tetejére öntöm. Ezt takarom be a félretett baconnel.
Ha az edénynek nincs teteje (fedő), akkor a sütésnél az első 20 percre fóliával befedem. Kb. 200 fokon sütöm, és miután a fóliát leveszem, még 10 percre visszateszem.
Általában krumplipürével tálalom, de köret nélkül friss kenyérrel is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre