hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-póréhagymás sertésszelet

MME MME
1 3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bordákat kiklopfolom, és a széleit kissé bevagdalom, hogy sülés közben ne ugorjonak össze. Mindkét oldalát sózom, majd lisztbe mártom.
Egy kisebb tepsit kivajazok, ezután a megtisztított, vékony karikákra vágott póréhagymákkal kibélelem az alját. Sorban egymás mellé fektetem a húsokat, majd a karikákra vágott almákkal megrakom őket.
A juhtúrót simára keverem a tejföllel, a zúzott fokhagymákkal és a borssal. Végül a krémet jó vastagon rákenem az almás hússzeletekre. A tepsit szorosan befedem alufólival, és az előmelegített sütőbe tolom. Közepes lángon kb. 30 percig párolom, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm a tetejét. Legjobban petrezselymes párolt rizs ilik hozzá köretként.

Ezek is érdekelhetnek

Friss