hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás linzer pite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A sütéshez és a tálaláshoz:
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt, belekeverjük a pudingport.
  2. A tésztát megfelezzük és kinyújtjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Rátesszük az almatölteléket, majd ráterítjük a másik tésztát. Villával megszurkodjuk, megkenjük a felvert tojással, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.

    Még több almás recept >>>

    Pudingos finomságok >>>

    Fahéjas receptek >>>

Ezek is érdekelhetnek