Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás aszaltszilva-leves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmosom, darabolom, az almával együtt felteszem kb. 5 dl vízben pici sóval és cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal. Amikor megpuhultak a gyümölcsök, merülőmixerrel összetöröm.

A tejfölt a tejszínnel elkeverem, hozzáadok egy kevés forró levest, összekeverem, és folyamatos keveréssel hozzáöntöm a leveshez. Annyi vízzel egészítem ki, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Hozzáöntöm a vörösbort, ízesítem fahéjjal és cukorral.

A mandulaszeleteket szárazon megpirítom, tálalásnál a leves tetejére szórom.

Ezek is érdekelhetnek