Adventi sütemény

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • vaj
  • cukor
  • rum
  • tojás
  • liszt
  • sütőpor
  • kakaópor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • darált mogyoró
  • cukrozott citromhéj
  • mogyoró
  • cukormáz
  • víz
  • sárgabaracklekvár
  • mogyoró
  • margarin
  • darált mandula
  • darált mandula
  • darált mandula

Elkészítés

Elkészítés: A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálba helyezzük, és kézi robotgéppel szétdolgozzuk. Kis adagokban hozzáadjuk a cukrot és a rumot. A tojásokat egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerekkel. Átszitáljuk, és a darált mogyoróval felváltva a legalacsonyabb fokozaton a tésztamasszához adagoljuk. Legutoljára a cukrozott citromhéjat keverjük a tésztába, melyet aztán egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe (40x30 cm) öntünk. A tésztára egyenletesen rászórjuk, majd kicsit rányomkodjuk az egész mogyorókat. A tepsit az előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt kb. 30 perc alatt megsütjük. (Felső és alsó sütés: kb. 180 fok, légkeverés: kb. 160 fok, gáz: kb. 3. fokozat.)

A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a még forró süteményre öntjük, elegyengetjük, és hagyjuk kihűlni. A süteményt kockákra vágjuk, az oldalait bekenjük sárgabaracklekvárral, és beleforgatjuk a mogyorószeletekbe.

Megjegyzés

Recept: Dr. Oetker - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss