Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Figyelmeztet a szakértő: ha így eszed a csokit, tönkreteszed vele a fogadat!

A karácsonyt megelőző hetek során rengeteg édesség fogy. Nemcsak sütikből eszünk többet, mint az év más időszakában, de rengeteg szaloncukrot és mikuláscsokit is csipegetünk, nem beszélve a finomságokat rejtő adventi naptárakról!

A kisgyerekek izgatottan várják a karácsonyt, és ezt segít némiképp enyhíteni az adventi kalendárium. Nemcsak, hogy számon tudják tartani, hány nap van még vissza a nagy ünnepig, de minden reggel ott várja őket egy darabka csoki is a naptárban. Ha emellé még szaloncukrot, mikuláscsokit és más finomságokat is kap a gyermek, nem árt odafigyelni arra, hogy mikor eszi meg a csokikat!

Egy brit fogorvos szerint semmi baj nincs a csokoládéval, ám fontos odafigyelni arra, hogy mikor esszük meg az édességet. Dr. Khaled Kasem szerint az a legjobb megoldás, ha az adventi kalendárium apró csokikockáival nem várunk estig, hanem reggel megesszük azokat. A csokoládé a benne található koffeinnek és cukornak köszönhetően szellemi és fizikai lendületet ad, amire nagy szükség van reggel, az antioxidánsoknak köszönhetően pedig ellenállóbbá teszi a szervezetünket a környezeti behatásokkal szemben.

Ha nem vigyázunk, tönkretesszük a fogainkat!

A szakértő szerint a reggeli időpont a legjobb a csokoládé elfogyasztására, de könnyen kárt tehetünk a fogainkban, ha a csokievés után rögtön fogat mosunk. Alapigazság, hogy étkezés után legalább 30 percet, de inkább egy órát várjunk a fogmosással, ugyanis az élelmiszerekben található savak fellazítják a fogzománcot, amit a mosás során a kefével lekoptathatunk. A fogaink pedig így védtelenekké, érzékenyebbé válnak.

Ha nem tudjuk kivárni a 30 percet indulás előtt, akkor előbb mossunk fogat, utána együk meg a csokit, majd evés után egy-két korty vízzel öblögessünk.

Melyik a legjobb csokoládé a fogorvos szerint?

A Mirrornak nyilatkozó fogorvos szerint nem kell félni vagy tartani a csokoládétól, ugyanis a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládék még jót is tesznek az egészségünknek, így ezeket - mértékkel - bátran fogyaszthatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss