hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tavasz képviselői (képviselőfánk)

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az égetett tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 9 dkg vaj
  • fél teáskanál cukor
  • fél teáskanál só
  • 25 dkg liszt
  • 5 tojás
  • Valamint:
  • 1 csomag vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • porcukor
  • kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A tejetfelmelegítjük, feloldjuk benne a vajat, a cukrot és a sót, majd mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet. Jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, amíg összeáll, és kérgesedni kezd. Áttesszük egy másik edénybe, pár percig hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk egyesével a tojásokat, minden tojás után jól kikeverjük.

Habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. kétdiónyi méretű halmokat nyomunk egymástól nagyobb távolságra. Egy másik sütőpapírra pedig ugyanennyi vékony kérdőjel formát nyomunk, és külön kisütjük.

Ha a gombócok szép aranybarnára sültek, kivesszük, és még melegen levágjuk a tetejüket, majd a levágott részt félbevágjuk. Hagyjuk kihűlni a tésztát.

A vaníliás krémport a tejjel a leírása szerint kikeverjük, a tészták alját ezzel töltjük meg.

Csipetnyi kakaóport csipetnyi porcukorral és pár csepp vízzel elkeverünk, és ebből szemet rajzolunk a hattyúink fejére, majd beleszúrjuk a nyakát a krémmel töltött tésztába, vagyis a hattyúk testébe.

2,5 dl habtejszínt ízlés szerint porcukorral édesítve felverünk, és a krém tetejére nyomjuk habzsák segítségével. Végül a levágott és felezett süteménytetőket a habba helyezzük, ezek lesznek a hattyúk szárnyai.

Ezután gyorsan megesszük őket, nehogy elrepüljenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss