Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 ellenállhatatlan gombapaprikás, ami után mind a 10 ujjadat megnyalod majd

default user icon
MME
A gomba egy igencsak megosztó étel. Vannak, akik rajonganak érte mindenféle formában elkészítve – töltve, rántva, pörköltnek, paprikásnak, levesnek, grillezve, sütve, párolva –, és vannak, akik rá se bírnak nézni. Mi most a gombaimádóknak szeretnénk kedveskedni egy szuper összeállítással, amelyben hét mennyei gombapaprikás receptjét osztjuk meg.

A gomba nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is: gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például kálium, szelén, C-, D- és B-vitamin. Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek a sejtek védelmében és a szabadgyökök semlegesítésében. Emellett a gomba segíthet az immunrendszer erősítésében, a gyulladások csökkentésében és a vérnyomás szabályozásában. Ráadásul a gomba kevés kalóriát tartalmaz és zsírmentes, úgyhogy a diétázók számára is ideális választás. 

Gombavásárláskor ügyelni kell a frissességre. Csak ép pédányokat válasszunk, a barna foltos, nyálkás darabokat ne vegyük meg! Érdemes megszagolni is. Ha állott vagy penészes szaga van, hagyjuk ott.

Következzen hét zseniálisan jó gombapaprikás receptje. Érdemes kipróbálni mindegyiket, hogy megtaláld a kedvence(i)det!

RAKOTT GOMBAPAPRIKÁS>>> 

GOMBAPAPRIKÁS GALUSKÁVAL>>> 

SERTÉSHÚSOS GOMBAPAPRIKÁS>>> 

ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL>>> 

GOMBAPAPRIKÁS KÖLESSEL>>> 

GOMBAPAPRIKÁS ZABNOKEDLIVEL>>> 

GOMBAPAPRIKÁS TEJFÖLLEL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek