Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 furcsaság a Valentin-napról, amit biztosan nem tudtál

default user icon
MME
Emberek milliói ünneplik a Valentin-napot minden év február 14-én – de valójában mennyit tudsz a szerelem napjáról?

Az elmúlt két éviztedben egyre többet tudunk meg itthon is a Valentin-napi szokásokról, és ünnepeljük egyre lelkesebben a szerelmesek napját. Most összegyűjtöttünk öt érdekes információt ezzel kapcsolatban, amit valószínűleg nem tudtál. 

1. VIII. Henrik döntötte el, hogy mikor legyen Valentin-nap

Élete során összesen hat nőt vett feleségül, és tagadhatatlan, hogy VIII. Henrik nagy rajongója volt a női nemnek. De tudtad, hogy ő a „felelős" azért, hogy mikor ünnepeljük a Valentin-napot? 1537-ben döntött úgy, hogy a Valentin-nap ünnep lesz, és február 14-ét választotta az ünneplés hivatalos napjának.

2. A férfiak közel háromnegyede vásárol virágot Valentin-napon

Bár nem meglepő, hogy több férfi vásárol virágot Valentin-napon, mint nő, mégis sokkoló az adat: a férfiak körülbelül 73%-a vásárol virágot a nagy napon, míg a nők alig több mint egynegyede (27%) teszi ugyanezt. 

3. Júlia a mai napig kap szerelmes leveleket

William Shakespeare leghíresebb szerelmi drámája, a Rómeó és Júlia évtizedek óta rabul ejti a szíveket – olyannyira, hogy Júlia még mindig szerelmes leveleket kap Valentin-napon! Az olaszországi Verona városa (ahol a darab játszódik) minden évben körülbelül 1000, Júliának címzett levelet kap, zömét Bálint-napon. 

4. A legtöbb Valentin-napi ajándékot nők vásárolják 

Biztos szeretnél lenni abban, hogy kapsz ajándékot a szerelmesek napján? Akkor irány az áruház (vagy egy jó kis netes oldal) és vedd meg (rendeld meg) azt, amire vágysz! Az összes Valentin-napi ajándék 85%-át nők vásárolják meg, ami azt jelenti, hogy sokan saját maguknak vásárolják a meglepetésüket.  

5. A legtöbb Valentin-napi képeslapot a tanárok kapják

Amerikában szinte presztízskérdés, hogy ki hány darab üdvözlőlapot kap. Nos, lehet, hogy meglepő, de általában a tanárok kapják a legtöbb Valentin-napi kártyát. Talán furcsa, de a háziállatok is rengeteg lapot kapnak a gazdiktól.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss