A tököt félbevágom, magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát pedig négybe vágom.
A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, és beteszem a 180 fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.
Eközben a narancsot megpucolom és gerezdekre szedem, a diót feltöröm.
Ezután kiveszem a serpenyőt a sütőből, a tök héját levágom, néhány kockát félreteszek, és a répával, hagymával együtt beteszem egy fazékba. Ráöntöm a vizet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, majd beleteszem a narancs felét.
5 perc főzés után botmixerrel összeturmixolom, beleöntöm a tejszínt, és a cointreau-t.