Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rétestészta alaprecept

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • töltelék ízlés szerint

Elkészítés

    1. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát tudjunk belőle gyúrni. A tésztagombócot megkenjük az olajjal, és letakarva kb. 60 percig pihentetjük.
    2. A tésztadarabot a két kezünkre emelve elkezdjük nyújtani. Ha nagyobb körré nyújtottuk, egy tiszta terítővel letakart asztalra rakjuk, és körkörösen nyújtjuk, míg akkora lesz, hogy lelóg az asztalról. Megkenjük a maradék olajjal.
    3. A tészta hosszabbik oldalára tetszőleges tölteléket halmozunk, majd a terítővel felcsavarjuk. Az így kapott rudat háromfelé vágjuk, majd a réteseket kiolajozott tepsibe rakjuk, és 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. 

    Tárkányi sós rétes 

    MEGGYES-MÁKOS ÉS DIÓS-ALMÁS RÉTES

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin