Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Humusz

default user icon
18 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 2 ek olíva olaj (+ a tálaláshoz)
  • 3 ek tahini (szezámkrém)
  • bors

Elkészítés

    1. A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a lével együtt, és felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, és a levét félretesszük.
    2. A csicseriborsót a fokhagymával krémesre turmixoljuk egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolaj at és a tahinit. Megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Ezután a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. (Később majd megszilárdul!) 2 órára hűtőbe tesszük.
    3. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és egy kevés olívaolaj at öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.

      Még több krém és mártogatós >>> 

      Avokádókrém >>> 

      Tepertőkrém >>> 

      Tojáskrém >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pszandra8
3 hete koltoztem Dohaba, humuszt eszunk humusszal. De ez a hazi lepipalta meg az ettermit is! :) Koszonom a receptet!
Piszilke
Hú, de jó, hogy ide tévedtem. Saját fejem után, recept nélkül próbáltam előállítani, otthon. Nagyjából minden megvolt, kivéve a tahini. Meg persze az az íz, amit kerestem. Nekifutok még egyszer, köszi a receptet :)
Sangam
Isteni lett! Nem konzervből csináltam, hanem száraz csicseriborsót 1 napig előáztattam és azt főztem meg... A Tahinit is házilag készítettem el... Szupcsi! Köszi!
vargakriszta70
Én ma bolti fokhagymás csípőset vettem leárazva, mert lejár a szavideje. Nem vagyunk odáig érte, mivel tudnám felturbózni?
firstlady
Szerintem is drága a készen kapható, és elég egyformán íztelen és jellegtelen. Szinte mindegy, milyen ízesítés van ráírva. :-( Érdemes otthon elkészíteni, konzerv (üveges) főtt borsóból pillanatok alatt megvan, és sokkal finomabb. Én tahini PORT vettem nemrégiben a Nagycsarnok Ázsia boltjában. Egy-két evőkanál vízzel lehet belőle pasztát csinálni, bár nem is érdemes, egyszerűen egy kis vizzel ki kell egészíteni a hozzávalókat, hogy megfelelő állagú legyen a humusz.
firstlady
ad 5. hsz.: A csicseriborsónak csicseriborsó íze van. :-) Ha már hasonlítgatni akarunk, inkább a gesztenyére emlékeztet, mint a sárgaborsóra.
LHedvig
Igazad van Katyika! Nagyon drága és egyáltalán nem olyan, mint amilyet te készítesz otthon. És valóban drága, valamint nincs benne fokhagyma, ami az alaphangulatát adja. Ha nincs tahinid, az sem baj, szezámmagot mindenhol lehet kapni. 3-4 evőkanállal teflonserpenyőben kicsit megpirítasz szárazon. Utána aprítóban vagy rúdmixerrel összekevered 2-3 evőkanál olivaolajjal. Ezt teszed a csicseriborsóhoz. Biztosan nagyon finom tökmagolajjal is. Csak az is nagyon drága, de ha lehet, még egészségesebb, mint az oliva. Jó étvágyat!
Katyika22
Szerintem a boltban nagyon drága 600-700 ft. ,érdemesebb otthon elkészíteni. Én is nagyon szeretem,Angliában kattantam rá.Ahogy beszereztem a hozzávalókat megcsinálom.
Fiamma
Megcsináltam a humuszt, de tahini hiányában nem olivaolajjal, hanem tökmagolajjal ízesítettem. Nagyon finom lett így is. Lehet, hogy nem az eredeti ízesítést kapjátok, de érdemes új ízekkel is kísérletezni!
Mindmegette
Kedves Barbicsek! Leginkább előételként fogyasztják, mártogatva pitával, de kenyérrel vagy zöldségekkel is finom!

Hasonló Receptek

Magazin