Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mirinda szelet

default user icon
12 3.8/5
Mirinda szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 25 dkg túró
  • A mázhoz:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 7 dl szénsavas narancslé (mirinda)

Elkészítés

    1. A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat apránként hozzáadva, káézi mixer segítségével csomómentesre keverjük, 
    2. A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük.
    3. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.

    PANDA SZELET 

    AMERIKAI SZELET 

Megjegyzés

Nagyon finom, érdekes ízhatású sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dwagner
Ez a recept tökéletes. Mutatós és finom. Nem változtattam az anyagokban, szép lett, könnyen elkészült.
Nadika
Én holnap fogom megsütni a páromnak, remélem sikerül :) Anno ez volt a kedvenc sütije :)
kritikus007
Sziasztok Nekem férfi létemre sikerült, nem lett sem lapos, sem egyéb hiányosságai nem voltak illetve nincsenek, mert azóta is ezt a receptet használjuk! 200C fokon sütjük, kb15-20 percig, sütőtől függően!
xeniajulia
Előre is elnézést kérek, hogy negatív véleménnyel nyilatkozom, de szerintem ez a recept úgy rossz, ahogy van. Ha a tészta hozzávalóit összekeverem (mindent egyszerre), egy lapos, silány tészta lesz belőle. Az sincs feltüntetve, hogy meddig, mennyi fokon kell sütni (mint már azt korábban más is jelezte, és azóta sem kaptunk választ). Ajánlom mindenkinek, hogy inkább az ugyanitt a mindmegettén található, részletesebb, leírás alapján készítse, ha sikerélményt szeretne, nem kudarcot! (Én most sütöm újra a másik recept alapján a tésztát, ezt meg dobhatom ki!)
Picimacsika
Én most csináltam először, és szerintem margarin nélkül sokkal jobb lenne. Nekem így túl vajas volt :-( Legközelebb inkább túrós palacsinta módszerrel próbálom, de azért köszi a receptet!
manocska08
én most fogom először elkészíteni, még jó hogy a páromnak:-) mindenki dupla krémmel készíti?
kumabushi
\"A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk,\" Mennyi ideig, hány fokon és milyen programmal? Köszönöm!
vargakriszta70
Én is dupla mennyiségű krémmel készítem, múltkor égen-földön nem kaptam vanília pudingot, akkor csokival csináltam, valami isteni lett ez a narancsos csokis finomság. Akkor vérszemet kaptam, kipróbáltam már eper pudinggal is az is nagyon jó volt.
Rony84
Mi fél kg túrót teszünk a krémbe, de a krém többi hozzávalóját nem duplázzuk. És a piskótát 6 evőkanál cukorral sütjük
dadacs
elég sürün készitem de én is dupla menyiségü krémel. Egyépként ép tegnap csináltam .Dadacs

Hasonló Receptek

Magazin