Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes gombaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 4 tk vaj
  • 1 tk olaj
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg friss csiperke
  • 3 tk kakukkfű
  • 1,5 dl száraz fehér bor (vagy vörös bor)
  • 6 tk liszt
  • 1 l alaplé
  • 1-2 tk só (ízlés szerint)
  • bors
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2,5 dl tejszín
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2-3 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1 percig együtt pároljuk őket.
    2. Hozzáadjuk a gombát, a 2 tk. kakukkfűvet és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a bort és 3 percig főzzük.
    3. A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük 2 percig. Hozzáadjuk az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát.
    4. Lefedjük és 10-15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel.
    5. Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfűvet. Melegen tálaljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    GOMBALEVES GALUSKÁVAL>>> 

    KOLBÁSZOS GOMBALEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin