A megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A máz hozzávalóit egy lábasba mérjük, és összefőzzük.
Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókuszreszelék vásárláskor érdemes az apróbb szeműt választani ,mert könnyebben rátapad a csokira és szerintem mutatósabb is egyébként recept tökéletes olyan lett amilyennek lennie kell
erdelyinora
Finom lett, nem volt gond vele.
Oláh Jánosné
Alaposan ki kell keverni a masszát, hogy \"egynemű\" legyen .
Nagyon finom sütemény , nálunk a karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke .
Suncika
A margarin mennyisége 25 dkg. Egy kocka rama. Nem csapódott ki, megfelelő lett. Már többször készítettem így és eddig nem volt vele baj. :(
Ginus07
Mivel imádom a kókuszkockát, gondoltam kipróbálom ezt a receptet, ha már posztolta a mindmegette a facebook-on... Már előre csorgott a nyálam! De valami nem stimmel szerintem az öntetnél.... :( 25 dkg margarin helyett, nem lehet, hogy csak 2,5 dkg margarin kell bele?! Mert nekem kicsapta az egészet, és margarin zsírban úszó kakaószemcsék lettek...
Minél többet, szebbet, nagyobbat – az ünnepek tájékán sokakat elragad a hév, aminek a következménye lehet a pazarlás és a felesleges felhalmozás, amire nemcsak nekünk, de a környezetünknek sincs szüksége. Néhány apró lépéssel azonban zöldebbé tehetjük ezt a karácsonyt.
Zebegény csodálatos hely – mondta Nikolettnek és Lászlónak egy közelben lakó nagynéni, és őket is elbűvölte a természeti környezet. A Hegyi Kabin teraszán ülve kivételes panoráma tárul elénk.
A főváros egyik legszebb helyén, a Várkert Bazárral található az Ybl Budai Kreatív Ház. Nem is hinnénk, hogy a neoreneszánsz ékszerdoboz egykor ipari létesítményt rejtett.
Hozzászólások