Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Medvehagymás pogácsa

default user icon
29 4.8/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kovászt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
    2. A medvehagymát  megmossuk, jól lecsepegtetjük, vastag szárakat kivesszük, a többit vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
    3. Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
    4. Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.

      HAJTOGATOTT MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA >>> 

      MEDVEHAGYMÁS-KACSAZSÍROS POGÁCSA >>> 

      A 7 LEGJOBB MEDVEHAGYMÁS POGÁCSARECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anya001
Utólagos engedelmeddel (remélem nem probléma) megosztottam ezt a csodás receptet a MediLine facebook oldalán,hogy minél többen megismerjék, természetesen a recept linkjének beemelésével.
anya001
Olyan sikere van a családomnál, hogy volt nap, hogy kétszer kellett megsütnöm, Köszönöm a receptet. (Néha fel is dobtam, hol egy kis reszelt sajttal, majd szezám maggal.) A medvehagymát saját magam szedtem a a Bakonyi Gerence völgyben, de már kikelt a tavalyi szezonban elültetett a kertemben, úgyhogy lesz eme pogácsának folytatása.
mozso18
Tökéletes. Margarin helyett vajat használtam. Mindenképp dupla mennyiséget csináljatok, nem fog megromlani. :)
vbetty84
Elsőre is tökéletes lett... és valóban: ha elmentünk mellette nem bírtunk nem venni a kezünkbe pár darabot - még aznap el is fogyott. :) Csak ilyet csinálok legközelebb is.
moncsi812
A világ legfinomabb pogija. Már sokadszorra csinálom és mindenki kedvence. Az hogy valamelyik veboldalon fent van ez a recept az nem feltétlenül jelenti azt hogy lopták. Elég ha valaki elküldi a receptet ismerősének e-mail-be- ő tovább küldi és felrakja. Én példáut soha nem hallottam a konyhamester.hu weboldalról. Ha ide nem rakják fel, akkor nem találom meg. Ezer hála a beküldőnek! :)
svejk65
Ezt a receptet a konyhamester.hu-ról lopta a kedves beküldő ... lopta, mivel nem említi az adott oldalt :(
Kytta
Szuper recept!!!! Elkészítettem,mindenkinek nagyon ízlett. Következő alkalommal dupla adag:-)
mamika101
A második csavarás után már csak nyújtani kell.
Ginnay
Teljesen kezdő vagyok!Így szeretném megkérdezni,hogy mikor másodjára csavarjuk fel a tésztát,utána már nem kell egymásra hajtani,csak egyből nyújtani?
herczeg andi
Köszönöm szépen nagyon aranyosak vagytok!!!! :::))))

Hasonló Receptek

Magazin