Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás pogácsa

default user icon
29 4.8/5

Hozzávalók

  • 50 dkg finom liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
    2. A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
    3. Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
    4. Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 175 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

anya001 2 évvel ezelőtt
Utólagos engedelmeddel (remélem nem probléma) megosztottam ezt a csodás receptet a MediLine facebook oldalán,hogy minél többen megismerjék, természetesen a recept linkjének beemelésével.
anya001 2 évvel ezelőtt
Olyan sikere van a családomnál, hogy volt nap, hogy kétszer kellett megsütnöm, Köszönöm a receptet. (Néha fel is dobtam, hol egy kis reszelt sajttal, majd szezám maggal.) A medvehagymát saját magam szedtem a a Bakonyi Gerence völgyben, de már kikelt a tavalyi szezonban elültetett a kertemben, úgyhogy lesz eme pogácsának folytatása.
mozso18 3 évvel ezelőtt
Tökéletes. Margarin helyett vajat használtam. Mindenképp dupla mennyiséget csináljatok, nem fog megromlani. :)
vbetty84 3 évvel ezelőtt
Elsőre is tökéletes lett... és valóban: ha elmentünk mellette nem bírtunk nem venni a kezünkbe pár darabot - még aznap el is fogyott. :) Csak ilyet csinálok legközelebb is.
moncsi812 3 évvel ezelőtt
A világ legfinomabb pogija. Már sokadszorra csinálom és mindenki kedvence. Az hogy valamelyik veboldalon fent van ez a recept az nem feltétlenül jelenti azt hogy lopták. Elég ha valaki elküldi a receptet ismerősének e-mail-be- ő tovább küldi és felrakja. Én példáut soha nem hallottam a konyhamester.hu weboldalról. Ha ide nem rakják fel, akkor nem találom meg. Ezer hála a beküldőnek! :)
svejk65 3 évvel ezelőtt
Ezt a receptet a konyhamester.hu-ról lopta a kedves beküldő ... lopta, mivel nem említi az adott oldalt :(
Kytta 4 évvel ezelőtt
Szuper recept!!!! Elkészítettem,mindenkinek nagyon ízlett. Következő alkalommal dupla adag:-)
mamika101 4 évvel ezelőtt
A második csavarás után már csak nyújtani kell.
Ginnay 4 évvel ezelőtt
Teljesen kezdő vagyok!Így szeretném megkérdezni,hogy mikor másodjára csavarjuk fel a tésztát,utána már nem kell egymásra hajtani,csak egyből nyújtani?
herczeg andi 4 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen nagyon aranyosak vagytok!!!! :::))))

Hasonló Receptek

Magazin