Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás muffin (bögrés recept)

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az almás muffin tésztájához a lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojást kikeverjük a cukorral és a vaníliáscukorral, hozzáadjuk a vajat, majd a meghámozott, lereszelt almát, végül belekeverjük a fahéjas, sütőporos lisztet.
  3. A muffintepsibe muffinkapszlikat teszünk, és a tésztát két kanál segítségével beleadagoljuk úgy, hogy a formák háromnegyedig teljenek meg.
  4. A forró sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

Megjegyzés

24 mini és 12 normál muffin lesz ebből a mennyiségből. Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss