Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mennyei paradicsomos húsgombóc

default user icon
Mennyei paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók

  • A gombóchoz:
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 1 zacskó gyorsrizs (125 g)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 őrölt feketebors
  • 1 db tojás
  • só (kb. 1 kávéskanál)
  • A mártáshoz:
  • 2 db paradicsompüré (140 grammosak)
  • 1,2 l víz
  • 1 tk só
  • 2-3 ek cukor
  • A rántáshoz:
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj

Elkészítés

    1. A húst megsózzuk, hozzáadjuk az egy egész tojást. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk az őrölt feketeborst és a húshoz keverjük.
    2. A gyorsrizst is hozzátesszük (nem kell megfőzni). Összegyúrjuk (mint a fasírtot) és másfél órát állni hagyjuk.
    3. Egy fazékba kimérjük az 1,2 l vizet, belerakjuk a sűrített paradicsomkonzerveket és simára keverjük. Megsózzuk, felforraljuk.
    4. A húsból tojás nagyságú gombócokat formálunk és a forrásban lévő mártáshoz adjuk.
    5. Kb. 35-40 percig lassú tűzön főzzük, néha-néha megkeverjük. (Adhatunk hozzá egy-két darab egész TV paprikát, amit a kész ételből egészben kiemelünk.) Ha puhák a gombócok 2-3 kanál cukorral ízesítjük.
    6. A simább íz érdekébenrántást adhatunk hozzá. Ha túl sűrű lenne ízlés szerint vízzel higgíthatjuk, amivel egy-két percig főzzük még. 

      TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>> 

      TÖLTÖTT PAPRIKA FŐTT KRUMPLIVAL: ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin