Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa (smarni)

default user icon
13 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, tovább verem.

    Egy nagy serpenyőben margarint hevítek, és beleöntöm a tésztát. A smarnit addig sütöm, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítom, és a másik felét sütöm meg. Villával nagyobb darabokra szakítom, és forrón tálalom.

Megjegyzés

Lehet bele tenni mazsolát is, tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval, friss gyümölccsel is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

evimullerlei
Daramorzsa lecserélve császármorzsára.Rég szerettem volna kipróbálni, ma meg történt.Keveseltem a mennyiséget majdnem duplát csináltam, de még jó hogy nem.Pont igy jó ahogy van,nagyon fincsi,köszi a receptet.
Lola97
Nagyon fimom volt !! Köszi a receptet !
bibisz
Nagyon finom, ha mandulaforgácsot szórok rá megfordítás előtt. Pont megpirul, mire kész lesz!
jammy
Örülök hogy rátaláltam erre a receptre, kaisersmarn néven már régóta kerestem, hiába. De én csak ezen a néven ismertem a dara nélküli smarnit, amit az egyik étteremben szoktam néha enni. És ez ugyan az. Köszi
kissnebea
Szívesen. Nekünk is ízlik, én mindíg így készítem. De ez csak alaprecept és bármivel lehet ízesíteni és tálalni.
Bulmácska
Nekem egy szakács ismerősöm azt mondta, hogy kell a császármorzsába búzadara, de én most kipróbáltam anélkül, és nagyon ízlett így is. Köszi a receptet!
kissnebea
Na végre valaki megerősíti, hogy a császármorzsába nem kell búzadara. Ez tévhit.
Haynal
A daramorzsába kell búzadara, a császármorzsába nem. De sokan összetévesztik a kettőt.
barbicsek
Ma megcsináltam. Ez jókora adag! Megmondom őszintén, nekem annyira nem jött be, de a férjem és a kislányom nagyon ették.
kissnebea
Az igazi császármorzsába nem kell búzadara! A klasszikus császármorzsa receptje is palacsintatésztából készül.Nagyon finom osztrák-magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.

Hasonló Receptek

Magazin