Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szinte alig akad olyan édességszerető ember, aki egy finom rétesre nemet mondana. A legkedveltebb a túróval töltött házi nyújtott rétes, de a nyári időszakban leginkább a kész réteslap és valamilyen friss gyümölcs kombinációja a népszerű. Mi most cseresznyés rétest készítettünk, videón is mutatjuk, milyen egyszerű!
Patkó Ágnes
A réteskészítés egykor a háziasszonyok fontos feladata volt, és a legkisebbek is szerepet kaptak a nyújtásban, tekerésben, töltésben. Egészen a 16. századig kell visszamennünk az utazni, hogy megismerjük ezt a kedvelt desszertet.
Kőrösy Gabriella
Videó
A réteslapban az a csodálatos, hogy nem csak rétest, hanem egy csomó más, isteni sós és édes süteményt is készíthetünk belőle: például krémest, bureket, tavaszi tekercset, vargabélest - és az itt következő spenótos-túrós-krémsajtos háromszöget, a görög spanakopita felturbózott változatát is! Ha gyors uzsonnát, vagy extrább vendégvárót rittyentenétek, ne is keresgéljetek tovább!
Ha gyorsan kell összedobni valami finomat, ez a recept tuti befutó: kevesebb, mint 30 perc alatt kész van, és még annál is gyorsabban fogy el! Ennél egyszerűbb vendégváró finomságot aligha találsz.
Hajós Ágnes
Habliliom
Biztosan sokakban felmerült már, miként lehetne, hagyományos, népszerű ízeket kicsit átalakítva újrafogalmazni, aktualizálni?
Kard Sándorné
Már a régi magyar nyelvből ismert rétes-béles kedvelt étek volt őseink asztalán. A rétessütés fő alkalma szilveszter, újév, farsang és lakodalom ideje volt.