Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-túrós rétes (tárkányi sós rétes)

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 1 ek búzadara
  • 4 dl tejföl
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl olaj vagy olvasztott zsír

Elkészítés

  1. A töltelékhez villával összekeverjük az áttört túrót  a tojással, a búzadarával és 2 dl tejföllel és azí ízlés szerinti sóval
  2. A réteslapokat kiterítjük egy tiszta konyharuhára, és megkenjük olajba mártott ecsettel. Ráhalmozzuk a tölteléket, és a konyharuhát fogva, szorosan feltekerjük a rétest. A tésztát kiolajozott tepsibe tesszük.
  3. A rétes tetejét megkenjük a maradék tejföllel, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, és felszeletelve kínáljuk.

    Ajánljuk még:
A sós túrós rétes tipikus felsőtárkányi étel. A helyi asszonyok szerint 3 kg liszt, 7 db tojás, 7 ek olaj és egy kevés só kell az igazi réteshez, amit kézzel nyújtanak.

Ezek is érdekelhetnek