Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás medvehagymás nokedlivel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meghámozott, finomra vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a paprikával, és alaposan elkeverjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Belefirgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy kevés vizet, és közepes lángon addigfőzzük, amíg a gomba megpuhul.
  2. A tejfölt simárakeverjük a liszttel, 1 dl vízzel, valamint egy merőkanálnyi paprikással. Az így kapott habarást a többihez adjuk, és kevergetve besűrítjük.
  3. A nokedlihez összedolgozzuk a lisztet a kissé felvert tojásokkal, a megtisztított, finomra aprított medvehagymával, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és adagonként kifőzzük. Akkor van készen, ha minden darab feljött a víz tetejére. Végül leszűrjük, és összekeverjük a felforrósított olajjal. Ezzel tálaljuk a felaprított petrezselyemmel megszórt gombapaprikást. Egy kevés tejföllel meglocsolva kínálhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss