Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus zöldborsófőzelék

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldborsófőzelékhez egy edényben közepes hőfokon vajat és olajat hevítünk, majd még fagyott állapotban hozzáöntjük a zöldborsót. Kevergetve felolvasztjuk, meghintjük a szódabikarbónával és a felaprított petrezselyemmel, és fedő alatt, időnként megkeverve félpuhára (ráncosra) pároljuk. Sóval, cukorral ízesítjük.
  2. Közben egy másik edényben felforraljuk a vizet.
  3. Amikor a borsó elkészült, meghintjük a liszttel, jól összekeverjük, fél percig pirítjuk, majd felöntjük a forró vízzel. Addig keverjük, amíg a borsóra tapadt liszt fel nem oldódik. Ekkor hozzákeverjük a tejet vagy tejszínt és jól összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, pici vizet és/vagy tejet még adhatunk hozzá.
  4. Muffinformában sült tükörtojással tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK:

Ezek is érdekelhetnek

Friss