Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos paradicsomos káposzta

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A paradicsomos káposzta elkésztéséhez a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk és ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezután rátesszük a káposztát is, pároljuk pár percet.
  2. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük alacsony lángon.
  3. Rántást készítünk, amelyhez egy kisebb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Hozzáadunk a paradicsomos káposzta levéből is 2-3 merőkanállal, csomómentesre keverjük, a főzelékhez adjuk, és jól összeforraljuk.
  4. A paradicsomos káposzta főzelék mellé feltétként remekül illik hozzá a fasírt, de a sertéspörkölt is. Ízlés szerint kenyeret is fogyaszthatunk mellé.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a hagyományos paradicsomos káposzta

Ezek is érdekelhetnek

Friss