Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos paradicsomos káposzta

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg fejes káposzta
  • 6 dl paradicsomlé
  • 5 dl víz
  • bors
  • 3 ek cukor
  • 3 ek olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk és ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezután rátesszük a káposztát is, pároljuk pár percet. 
    2. Felöntjük a paradicsom lével és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük alacsony lángon.
    3. Rántást készítünk, egy kisebb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a lisztet, és habzásig keverjük.
    4. Hozzáadunk a paradicsom os káposzta levéből is 2-3 merőkanállal, csomómentesre keverjük, a főzelékhez adjuk, összeforraljuk.  Feltétnek remekül illik hozzá a fasírt, de a sertéspörkölt is. Ízlés szerint kenyeret is fogyaszthatunk mellé. 

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin