Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsó

default user icon
11 4.4/5

Hozzávalók

  • 40 dkg paradicsom
  • 80 dkg zöldpaprika
  • 2 fej hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika

Elkészítés

    1. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd  ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
    2. Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
    3. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 10 perc alatt, végül megsózzuk.
    4. Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínáljuk.

      LECSÓ-SZEZON! TÖBB, MINT 40 LECSÓRECEPT EGY HELYEN! >>> 

      EZÉRT A LECSÓ AZ EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBB MAGYAR ÉTEL! >>> 

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>

Megjegyzés

Néhány ötlet:
10 dkg felkarikázott paprikás kolbásszal (amelyet a paradicsommal egyidejűleg adunk az ételhez), vagy személyenként 1 pár benne főtt virslivel, debrecenivel is gazdagíthatjuk.

Ha túlságosan leveses a paradicsom és/vagy a paprika, közvetlenül azután, hogy a paprika kissé összeesik, szórhatunk a levébe 8-10 dkg hosszú szemű rizst is, pompás egytálétel válik belőle!

Készíthetjük 20 dkg zsenge cukkinivel vagy padlizsánnal vagy tökkel is, amit a paradicsom előtt a hagymán megpirítunk. Ez esetben fűszerezhetjük néhány

Aki csípősen szereti, adjon hozzá 1-2 darab erős paprikát is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lagarder
Ez így tökéletes! Én három gerezd fokhagymát még belenyomok. Szerintem jobb ha paprikát később tesszük bele mert így tömörebb marad. Egy kis cukor még ajánlatos.
Freericsi
A paprikát hamarabb kell beletenni, mint a paradicsomot. Le kell sütni hiszen az is ereszt levet.
haszvir
Ha valakinek nem tetszik az alaprecept, lehet variálni. Vira
Ravenke
Én a szalonnához nem teszek olajat az elején, elég zsíradékot enged az magától is. Adok hozzá viszont 2 evőkanál cukrot, a végén pedig 2-3 tojást. De így is nagyon finom, ahogy Te csinálod :) Nem tudom, mi a különbség a két verzió között, mármint ha először tesszük bele a zöldpaprikát és utána a paradicsomot, vagy fordítva. A profik szerint a paprika megy bele előbb. Én próbáltam minkét verziót, szerintem nincs semmi különbség köztük.
jenna0420
Bevallom pont egy ilyen kezdő receptet kerestem ugyanis kezdő vagyok, de azért ne lincseljetek meg. Gondolom ti se szakácsként jöttetek a világra! Igenis kellenek ezek az egyszerű receptek is, aki meg okoskodik, az írja le ő hogy csinálja és aki akarja azt fogja megcsinálni.
ada027
Ez a recept így jó ahogy van!! Fűszer?? Minek?? És még is milyen?? Bors,bazsalikom,oregáno?? Akkor inkább csináljanak valami olasz kaját a beszólogatók!! Ez egy igazi magyar reform étel,minek túl kombinálni??
Drivers
Igen igaza van és neked is természetesen ,na de hiszen legalább olvasni megtanulhatnátok! De lehet az is,hogy kancsik vagytok és nincs meg a szemüvegetek! [quote]rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. [/quote] Bors se feltétlenül kellene főleg ha van benne egy kis csípős paprika!Más egyéb fűszert még mit raknátok bele??
liszizsuzsika
Megint igaza van Csatószegi kollégának. Se só, se bors...Kicsit kezdő háziasszonyoknak szóló szakácskönyv jellege van.
Csatószegi Zsuzsanna
És a fűszerek merre járnak? Ez igy nem lesz tuti!
Vakbagoly
En is szeretem tejfollel. Csak az epem nem birja sajnos. En eloszor a paprikat teszem bele, uvegesre sutom, utana johat a paradicsom. Ilyenkor persze a piros paprika csak akkor kerulhet bele, amikor levet engedett a paradicsom, mert maskepp megeg.

Hasonló Receptek

Magazin