Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Minestrone leves

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 2 db babérlevél
  • 1/4 db kelkáposzta
  • 20 dkg vajbab
  • 1,5 dl paradicsomsűrítmény
  • bors
  • bazsalikom
  • cukor
  • 1 doboz vörös bab
  • 1/2 db cukkini
  • 4 dkg makaróni tészta

Elkészítés

    1. Egy kevés olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, beletesszük a karikára vágott répát és fehérrépát, a felkockázott a zellert és a babérleveleket. Megsózzuk, és fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát és a vajbabot. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, fűszerezzük, kevés cukrot adunk hozzá, és fedő alatt puhára főzzük.
    2. A főzés vége felé, amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, hozzáadjuk a vörös babot, a felkockázott cukkinit és a tésztát, majd további 5 perc alatt készre főzzük.

      Még több olasz recept >>> 

      A legjobb levesek - hússal, zöldséggel, krémesen >>> 

      MILÁNÓI MAKARÓNI CSŐBEN SÜTVE >>> 

Megjegyzés

Ez az olasz mindent bele zöldségleves. Laktató és kiadós, az igazi megáll benne a kanál típusú étel. Bármilyen zöldség jó bele. Egész évben készíthető az adott évszaknak megfelelő zöldségekből. Tél lévén káposztát, babfélét és gyökérzöldségekből készítettem ma el. Pazar lett.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin