Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A tökéletes linzer (alaprecept)

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás sárga
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, a porcukrot és a reszelt citromhéjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a tésztát és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk. 
    3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a formákat, a lyukas közepűeket megkenjük tojással. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült ízlés szerint lekvárral, krémmel megtöltjük.

    MÉG TÖBB LINZER >>> 

    MÉG TÖBB APRÓSÜTEMÉNY >>> 

    RECEPTEK VIDEÓN >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin