hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer hagyományos módon

40 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A linzer hozzávalóit, így a lisztet, a vajat vagy margarint, a porcukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a sütőport gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagra, és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tésztakarika közepét kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.
  3. A linzer karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Még langyosan összeragasztunk egy telit és egy mintásat lekvárral, majd fémdobozba tesszük puhulni.


Megjegyzés

Puha és omlós linzer recept. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss