Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos bácskai rizses hús

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 1 tk pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 25 dkg rizs

Elkészítés

    1. Egy mélyebb, nagyobb serpenyőben vagy lábasban felhevített kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst is és lepirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, adhatunk hozzá egy kicsi vizet is és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 10 percig.
    2. Ez után sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel is, továbbá hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Fedő alatt további 20 percig főzzük.
    3. Ha már szép szaftos a pörköltünk, beleöntjük a rizst, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, alacsony lángon készre főzzük, közben nem keverjük, csak rázogatjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin