A medvehagyma a tavasz egyik első alapanyaga, melyet nagyon sokféleképpen felhasználhatunk. Egyre népszerűbb ez a zöld leveles növény, amely ízvilágában leginkább a fokhagymához hasonlít. Nagyon finom pogácsába sütve, de pesztónak, krémlevesnek elkészítve is mennyei.
Próbáljátok ki a legjobb medvehagymás recepteket. Finomak, egyszerűek, kihagyhatatlanok!
Koratavasszal kapható, általában március közepétől április közepéig. Frissen felhasználva az igazi.
Minél frissebben használjuk fel, annál jobb. Hűtőszekrényben néhány napig tárolható.
19 kcal
0.9 g
0.3 g
2.9 g
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Beküldő: Gitta