Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen

Hozzávalók

  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle (szikkadt)
  • 1 db tojás
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 ek tárkony (frissen vágott)
  • 15 dkg zöldbab (hosszú hüvelyű)
  • 1,5 l alaplé (csirkehús)
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal és félretesszük.
    2. Az  olajat egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát és néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot. Az egészet felöntjük alaplével és felforraljuk.
    3. Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és összeforraljuk.

    Videó! Így készítheted el a tárkonyos húsgombóclevest! >>>

    A 13 LEGFINOMABB TÁRKONYOS LEVES A CSIRKERAGUTÓL A HÚSGOMBÓCOSIG >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin