Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Palócleves

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb (vagy birkahús)
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk, és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
    2. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
    3. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és a zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

      Még több leves >>> 

      Tartalmas, húsos levesek >>> 

      Magyaros fogások >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Doki18
Alaprecept, nagyon jó :) . Szerintem a list kihagyható, most főztem meg nélküle, és istenien krémes, izlelőbimbótáncoltató levest kaptam. A lényeg, hogy az elején a "pörköltalapot", a húst nagyon lassan kell főzni.
csigabiga18
Isteni lett szeretem mert egyszerü és gyors!!!!!!
Babocica
Kedvencem! :)
Szilva13
Ez egy nagyon jó recept! Köszönöm!
Drivers
Az a 1,5 liter víz az elején nem deciliter lenne? Mert én úgy tudom,hogy előbb egy pörkölt alapot kel készíteni. Bocsánat ha tévednék!
Alma111
Én pulykamellből csináltam, de így is nagyon finom! Mégegy kis ecetet is elbír a legvégén.

Hasonló Receptek

Magazin