Keress receptre vagy hozzávalóra

Palócleves

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb (vagy birkahús)
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk, és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
    2. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
    3. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, és a zöldbabot, ismét lefedjük, és puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

      Még több leves >>> 

      Tartalmas, húsos levesek >>> 

      Magyaros fogások >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Doki18 3 évvel ezelőtt
Alaprecept, nagyon jó :) . Szerintem a list kihagyható, most főztem meg nélküle, és istenien krémes, izlelőbimbótáncoltató levest kaptam. A lényeg, hogy az elején a "pörköltalapot", a húst nagyon lassan kell főzni.
csigabiga18 6 évvel ezelőtt
Isteni lett szeretem mert egyszerü és gyors!!!!!!
Babocica 7 évvel ezelőtt
Kedvencem! :)
Szilva13 8 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon jó recept! Köszönöm!
Drivers 8 évvel ezelőtt
Az a 1,5 liter víz az elején nem deciliter lenne? Mert én úgy tudom,hogy előbb egy pörkölt alapot kel készíteni. Bocsánat ha tévednék!
Alma111 8 évvel ezelőtt
Én pulykamellből csináltam, de így is nagyon finom! Mégegy kis ecetet is elbír a legvégén.

Hasonló Receptek

Magazin