Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pilóta keksz házilag

50 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A házi Pilóta keksz elkészítéséhez a tojást a margarinnal és a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaóport szórunk. 3 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm átmérőjűre.
  3. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (egymástól kissé távol helyezve) 8-10 percig sütjük őket.
  4. A krémhez a hozzávalókat a vaj vagy margarin kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat is belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.
  5. Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.

Megjegyzés

Egy kis nassolnivaló, mely nagyon hasonlít a boltban kapható Pilóta kekszre. Nagyon finom krémmel töltöttem meg. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss