Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A gombapaprikás népszerű étel, nem véletlenül: gyorsan elkészül, viszonylag olcsó az alapanyag és nagyon finom, ízletes a végeredmény. Összegyűjtöttünk hat igazán mennyei gombapaprikás receptet, amiket mindenképpen készítsetek el – ideális ebédre, vacsorára.
A gombapörkölt vagy gombapaprikás kedvelt egytálételünk: önmagában is laktató fehérjeforrás, ami a felhasznált gomba típusától függően lehet krémes és lágy ízű vagy igazán karakteres is. Öt videós receptet mutatunk, hogy még egyszerűbb legyen a főzés és biztosan megtaláld a kedvencedet.
Baloghné Kele Judith
Fotó/Videó: Horváth Reni
Kiváló ebédet varázsolhatsz rövid időn belül, ha a következő receptet használod. A gombapaprikás galuskával nem csak vasárnapi kaja lehet, simán beilleszthető a hétköznapokba is. Elkészítése egyáltalán nem mondható bonyolultnak, de még időigényesnek sem. Ha jó barátságot ápolsz a gombával, akkor ez a te kajád!
A gomba egy igencsak megosztó étel. Vannak, akik rajonganak érte mindenféle formában elkészítve – töltve, rántva, pörköltnek, paprikásnak, levesnek, grillezve, sütve, párolva –, és vannak, akik rá se bírnak nézni. Mi most a gombaimádóknak szeretnénk kedveskedni egy szuper összeállítással, amelyben hét mennyei gombapaprikás receptjét osztjuk meg.
KOCSIS BÁLINT
Kallódik a konyhádban néhány friss paprika? Akkor mutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőlük ebédre vagy vacsorára - a lecsótól kezdve a töltött paprikán át a sültpaprika-krémlevesig összegyűjtöttük a kedvenc paprikás receptjeinket. Nálad melyik a befutó?
A burgonya, a rizs és a tésztafélék helyett válassz inkább egészségesebb köretet. A bulgur, a köles vagy a quinoa is remekül passzol ragukhoz, sült húsokhoz, sőt még a rakott ételeket is feldobhatod bármelyikkel.
Ha a nyári hőségben valami könnyedebb hétvégi ebédre vágynál, mint a gulyásleves, a pörkölt vagy a rántott hús, akkor a következő "A" és "B" menüsor biztosan tetszeni fog! Ezekhez a fogásokhoz ugyanis alig pár percre kell csak bekapcsolnod a tűzhelyet és a sütőt. Ráadásul pillanatok alatt összedobhatod az ebédet előétellel és desszerttel együtt!
Videó
A gombapaprikás sokak kedvence, ellentétben a nokedlikészítéssel, ami igen sok mosogatnivalóval jár, és végeredmény sem mindig hozza az elvárt szintet. Ha ezt az újszerű, rakott változatot készítitek el, fél óra alatt készen lesztek, és az ízélmény garantált!
Szekeres Lajosné Klári
Ha a nokedlit most kivételesen nem csirkepörkölttel ennéd, akkor próbáld ki ezt a pofonegyszerű és tartalmas gombapaprikást, aminek a húsimádók sem tudnak ellenállni. Ráadásul laktóz- és gluténérzékenyek is bátran megkóstolhatják. Garantált belőle a repeta!
Dr.Gondek Károlyné
A pörkölt annyira alapétel, hogy talán a kezdő szakácsok között sincs is olyan, aki ne tudná elkészteni, legalább az alapot. A forró zsiradék-hagyma-pirospaprika hármasára mehet aztán bármi, a bármilyen hústól az egészen az apróra vágott tojáson vagy a zöldborsón át, a szejtánig. Mutatunk 11 isteni variációt erre a jolly joker magyar klasszikusra!
Putóczki Gáborné
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
DÖMÖTÖR VIOLA
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Sinka Endre
Sziráki Zsófia
Ha csak fél órád van a vacsorára, viszont főtt ételt aznap még nem ettél, és atésztaételek szóba se jöhetnek, akkor egy jó gombapaprikás tökéletes megoldás lehet! Húsmentes, mégis laktató, és ha nokedli helyett bulgurral eszitek, még diétásnak is mondható!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!