hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vinyete, az erdélyi padlizsánkrém

MME MME
3 4/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az erdélyi padlizsánkrém elkészítéséhez a megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőben 40-50 percig a héjában ráncosodásig sütjük.
  2. A megsült padlizsánokat hideg vízben kissé kihűtjük, majd meghámozzuk. Akkor jók, ha sötét barnászöldre, pépesre sültek, és a víztartalmuk jó részét elveszítették.
  3. Puha, széteső belsejüket mindenestől egy üvegtálba tesszük. Hozzáreszeljük a hagymát és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a sót, majd turmixgéppel az egészet simára dolgozzuk.
  4. Ízlés szerint egy kevés cukrot, citromlevet, őrölt borsot, olajat vagy tejfölt adunk hozzá, és ezekkel is alaposan elkeverjük.Hidegen, pirítóssal tálaljuk, van, aki majonézt is kever bele. Minden változata nagyon finom.

    PADLIZSÁNOS ÍNYENCSÉGEK >>> 

    PADLIZSÁNKRÉMEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss