Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes zöldségleves húsgombóccal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált hús
  • 1 db zsemle (vízben áztatva, kinyomkodva)
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma (finomra aprítva)
  • őrölt paprika
  • 1 csipet majoránna
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa (ha túl laza a massza)
  • petrezselyem (aprítva)
  • A leveshez:
  • 1/2 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg karalábé
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt paprika
  • őrölt bors
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz a darált húst összekeverjük a többi hozzávalóval, és hűtőben pihentetjük, ameddig a levest elkészítjük.
  2. Felhevített olajban, nem túl magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a nagyjából egyforma darabokra vágott zöldségeket, és együtt pároljuk őket kb. 5 percig. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összekeverjük. Megszórjuk egy kevés pirospaprikával, felengedejük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Amint forr, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk a húsmasszából, a levesbe engedjük, majd kb. 15 perc alatt, alacsony lángon megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel.

    NYÍRSÉGI HÚSGOMBÓCLEVES >>>

    Húsgombócos csorbaleves >>> 

    13+1 ISTENI GOMBÓCleves recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss