Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral elkevert liszt és kakaó keverékét.
A forma alját sütőpapírral fedjük, oldalát vajjal kikenjük. A tésztamasszát 3 részre osztjuk, és külön 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük. A felaprított csokoládét hozzákeverjük, sima állagúvá főzzük.
A krémet kihűtjük, a keményre vert habtejszínnel összekeverjük, hozzácsurgatjuk a feloldott, nem meleg zselatint, és összekeverjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A torta összeállításakor a krémet úgy osztjuk el, hogy az oldalára is kerüljön. A tortalapokat betöltjük, az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. A bevonathoz a csokoládét az olajjal felolvasztotjuk és a torta tetejét és az oldalát is bevonjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a tortát.
A csokoládélevelekekhez a faleveleket megmossuk, a vizet lerázzuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk megdermedni, majd óvatosan a levelekről leválasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre