Elkészítés: A megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, a kakaóport, az étolajat, mellyel jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet a sütőporral elkeverjük, fokozatosan beleszitáljuk, és lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben, 180 C-fokon 15-20 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót és a vaníliás cukrot.
Ha kihűlt a tészta, könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet, elrendezzük rajta a kimagozott, lecsepegtetett meggyet úgy, hogy minden 4x4 cm-es kockába jusson 1 szem. (Így könnyebb lesz szeletelni.)
A tetejére zselét készítünk: a zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a langyos zselét a túrókrémre. A túró peremét magasabban hagyjuk, hogy le ne folyjon a zselé.
Fél óra múlva vizes késsel szeleteljük.