Elkészítés: 1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel - a tészta alapanyagait hozzáadva - jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz, és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta 4 sarkát felvert tojással lekenjük, majd átlósan ráhajtjuk, így a tészta rátapadt.
A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük, majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre