hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-almás-rácsos sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával összetöröm, hozzáöntöm a tojást, a darát, ízesítem cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, belekeverem a darát.

Az almát meghámozom, durván lereszelem, meglocsolom a citromlével, ízesítem cukorral, fahéjjal, kb. 10 perc múlva a kiengedett levéből gyengén kicsavarom.

A sütőporral elkevert lisztet átszitálom, majd benne a vajat elmorzsolom. Hozzáadom a többi belevalót, és rugalmas tésztát gyúrok, pár percig pihentetem.

A tésztát 1/3-2/3 arányban elvágom, a nagyobbik felét kinyújtom, és közepes méretű kikent tepsibe egyengetem. Elosztom rajta a túrótölteléket, majd rajta az almatölteléket is. A maradék tésztából berácsozom a tetejét.

Kevés cukros tejjel megkenem a rácsokat, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

Ha kihűlt, kockára vágom, porcukorral megszitálva kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss