Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tüdőpástétom

MME MME
5/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tüdőt az erektől megtisztítjuk, jól átmossuk, és sós vízben megfőzzük. A rizst szintén megfőzzük (előfőzött, ún. gyorsrizs erre a célra nem jó!). A hagymát finomra vágjuk. A tüdőt apró darabokra metéljük, és összekeverjük a vadas Rafinériával, a felvert tojással, a rizzsel, a hagymával, a fűszerekkel, és egy evőkanálnyi zsírral. Kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett edénybe tesszük a masszát, a tetejét is meghintjük kevés zsemlemorzsával, majd közepesen forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Tálalás előtt szeleteket vágunk a pástétomból, és burgonya-, kel-, vagy zellerpürével kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss