Elkészítés: Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben simára keverve, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet megsózzuk, belerakjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd a felfutott élesztőt. A maradék langyos tejjel (illetve még liszttel igény szerint) összegyúrjuk, majd 15-20 percig dagasztjuk erőteljesen, hogy lágy, nem ragadós, könnyen nyújtható (nem szakadós) tésztát kapjunk. Több gombócra osztjuk, és köralakúra kinyújtjuk. A kört kb. 12-14 cikkre vágjuk, amik íves részét egyenként kissé kézzel megnyújtogatunk (most fontos, hogy ne szakadós legyen a tészta), ide kerül a kikevert töltelék. Úgy kell feltekerni, hogy a töltelék ne látszódjon ki a végén, és kissé kiflisre hajlítsuk a két végét. A tepsiben (sütőpapír) még megnőnek, így helyet kell köztük hagyni, megkenni vajjal, ahol összeérhetnek, a tetejüket meg tojással. Tetejükre kerüljön só, reszelt sajt és sok-sok köménymag.
Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) addig sütjük, amíg a sajt rásül, és a kifliknek határozott sárgáspiros színe lesz.