Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli csokoládékenyér

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg étcsoládé
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál rum
  • A mázhoz:
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • kevés olaj

Elkészítés

Elkészítés: A mandulát, a diót és a 15 dkg csokoládét ledarálom, a tojásokat szétválasztom. A lisztet, a mandulát, a diót, a csokoládét és a sütőport összekeverem. A vajat a cukorral habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tojások sárgáját, s azzal is kikeverem. Felverem egy csipet sóval a fehérjét. Végül összedolgozom a lisztes keveréket, a tojássárgás masszát és a felvert fehérjét.

Muffinformába adagolom, majd előmelegített, 180 fokos sütőben sütöm.

Ha kihűltek, csokimázzal bevonom, díszítésként színes cukorkával megszórtam.

Megjegyzés

Az eredeti recept szerint ezt a süteményt kenyérformában kell sütni: úgy 45 perc kell neki, majd még 10 perc a kikapcsolt sütőben. Muffinformában sütve sokkal hamarabb elkészültem az egésszel. Így kb. 15 percig sütöttem, és 5-8 percig hagytam pihenni őket. (Természetesen, mielőtt elzártam a sütőt, tűpróbával ellenőriztem, hogy jók-e már.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek