Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült gesztenyével töltött alma

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 10 db kisebb alma
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • Valamint:
  • 1 tojás
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a tésztát vékonyra kinyújtjuk.

Az almákat meghámozzuk, kifúrjuk, a magházat eltávolítjuk, és megtöltjük gesztenyemasszával.

A tésztát akkora darabokra vágjuk, hogy az almákat majd be tudjuk velük csomagolni. Belegöngyöljük a töltött almkat, tetejüket tojássárgával lekenjük, majd villával megszurkáljuk.

Előmelegített, forró sütőben sütjük 200 C fokon a tészta pirulásáig.

Egészben vagy félbevágva, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek